HOE KAN IK KINDBEHARTIGER WORDEN
DE CRITERIA VOOR KINDBEHARTIGER IN HET KORT
Kindbehartigers zijn zelfstandige professionals met een HBO/WO werk-/denkniveau. Kennis op het gebied van de ontwikkelingspsychologie en hechting van kinderen is een vereiste, naast ervaring in het werken met kinderen en ouders in een scheidingssituatie vanuit professioneel perspectief.
Heb jij een eigen zelfstandige praktijk en werk jij met kinderen? Dan is de rol van Kindbehartiger mogelijk iets voor jou.
SELECTIEROCEDURE
1. Alvorens je Kindbehartiger kunt worden, vindt er een selectieprocedure plaats. Dit betekent dat we je vragen om je CV en motivatiebrief toe te sturen samen met het intakeformulier op de website. Dit is voor de Beroepsorganisatie Kindbehartiger nodig om een eerste beeld te kunnen verkrijgen van diegenen die hun interesse tonen.
2. Vervolgens vindt er een gesprek plaats met een regio-coördinator of de directie waar in zal worden gegaan op jouw achtergrond en werkervaring alsmede casuïstiek zal worden besproken. Zo kan over en weer worden afgestemd of de rol van Kindbehartiger passend is voor jou.
3. De rol brengt immers het nodige met zich mee en gaat niet alleen om naast kinderen staan.
Steeds zal naar de context moeten worden gekeken waarin een kind zich begeeft, vanuit waar een analyse moet worden gemaakt wat een kind nodig heeft en wat in diens belang is. Dat vraagt systemisch en analytisch inzicht alsmede out of the box kunnen denken.
4. Nadat de selectie is doorlopen, volg je de opleiding Kindbehartiger. Na de opleiding kun je optreden als Kindbehartiger.
Enkel de bij de Beroepsorganisatie Kindbehartiger gecertificeerde en geregistreerde Kindbehartigers bij de Stichting Kwaliteit Kindbehartiger werken vanuit de officiële hoedanigheid als Kindbehartiger.
- Eigen community voor Kindbehartigers.
- De centrale plek waar ouders en instanties Kindbehartigers kunnen vinden;
- Intervisie bijeenkomsten als vast onderdeel behorend tot de functie van Kindbehartiger;
- Supervisie ten behoeve van de functie van Kindbehartiger;
- Aanvullende trainingen ter nadere specialisatie;
- Advies bij zakelijke vraagstukken;
- Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor de rol van de Kindbehartiger;
- Gebruik van Kindbehartiger documentatie voor de ondersteuning van kinderen en hun ouders;
- Nieuwsbrief Kindbehartiger;
- Jaarlijkse ledendag en terugkomdagen.
Heb je interesse? Vul het bijgaande formulier Intakeformulier-tot-Kindbehartiger toe en stuur deze samen met je CV en motivatie naar: info@kindbehartiger.nl