Villa Pinedo

Stichting Villa Pinedo is een jongerenorganisatie die jongeren met gescheiden ouders een plek biedt waar zij centraal staan.

De Stichting organiseert activiteiten voor jongeren met gescheiden ouders. Door deze activiteiten kunnen jongeren met anderen in contact komen, ervaringen uitwisselen en elkaar advies geven. Door te praten over wat er in hun hoofd en hart omgaat, kunnen zij beter leren begrijpen wat er aan de hand is en hoe ze zich voelen. Zo willen we met onze stichting voorkomen dat jongeren nu of later last krijgen van de actie van hun ouders.

De website VillaPinedo.nl is het centrale onderdeel van Villa Pinedo, waarop jongeren ervaringen kunnen delen. Maar ook ouders kunnen op onze site kijken voor informatie over hoe ze beter kunnen inspelen op de behoeftes van hun kinderen voor, tijdens en na de scheiding.

Kinderen van gescheiden ouders kunnen online  contact (via een app) met een buddy – een ervaringsdeskundige jongere – krijgen. Buddy’s zijn door Villa Pinedo geselecteerd en opgeleid, tussen de 18 en 25 jaar, zelf ook kind van gescheiden ouders en volgen een sociaal-maatschappelijke opleiding. Buddy’s worden vanuit Villa Pinedo getraind en gecoacht door ervaren professionals uit diverse disciplines.