Succesvol Scheiden Nederland

logo2Waarom is succesvol scheiden zo belangrijk
In Nederland krijgen ieder jaar ongeveer 70.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan, en dit aantal stijgt ieder jaar! Voor kinderen is dit een crisissituatie waar ze gedwongen door heen gaan. De gevolgen van een echtscheiding voor kinderen zijn uitgebreid onderzocht en variëren van concentratieproblemen tot ernstige gedragsstoornissen en psychische schade. Het is vooral het conflict waar de kinderen het meeste last van hebben en dat kan leiden tot loyaliteitsproblemen, gedrags- of ontwikkelingsstoornissen.

Niet alleen zijn de kinderen de dupe, de kosten van een vechtscheiding kunnen wel oplopen tot € 50.000. Ook is aangetoond dat de zorgkosten van eenoudergezinnen enorm toenemen na de scheiding (5 x hoger). Vooral de kosten voor geestelijke gezondheidszorg, zoals therapie, nemen drastisch toe.

Het kan ook anders
Als professionals en ouders leren om succesvol te scheiden betekent dit het einde van het vechtscheiden in Nederland. Succesvol Scheiden betekent; emoties neutraliseren, betere communicatievaardigheden en de beste conflicthantering. In de turbulente periode die een scheiding kenmerkt is het fijn om hulp en steun te ervaren van een professional die begrijpt waar je doorheen gaat. De methode Succesvol Scheiden heeft zijn werking inmiddels bewezen en wordt ook als PE-training aangeboden aan mediators bij The Limetree, toonaangevend opleidingsinstituut voor mediation in Nederland.

Lees hier meer over de manier van werken en de coaches met wie de Kindbehartigers onder andere samenwerken.