Kindbehartiger Academy


Voor gecertificeerde Kindbehartigers worden de volgende trainingen aangeboden ter nadere specialisatie:

1. Hechtingspuzzel
Download hier meer informatie: De Hechtingspuzzel-Kindbehartiger
Bekijk hier een filmpje over de training.

Data: Tweedaagse training, 16 februari 2018 en 16 maart 2018
Tijdstip: 12.30-17.00 uur
Locatie: Schelfoutlaan 4 Alkmaar
Aanmelden: via info@kindbehartiger.nl / neufeldinstituutnederland@gmail.com


2. Training Beschermjassen
Bij een scheiding valt de wereld van kinderen in twee helften uit elkaar. Hun veilige en vertrouwde omgeving staat op zijn kop. Twee basisbehoeften, veiligheid en vertrouwen, staan tijdelijk onder druk. Zowel een ‘vlotte’ als een ‘complexe scheiding’ heeft effect op kinderen. Het is goed dat hun omgeving dan extra beschermjassen biedt. Download hier de informatie over de Trainingsdag Beschermjassen voor Kindbehartigers

Data: Vrijdag 20 april 2018
Tijdstip: 10.00-17.00 uur
Locatie: Utrecht, bij minimaal 5 deelnemers uit een regio kan met de trainer ook worden bekeken of de training naar de regio verplaatst kan worden.
Aanmelden: info@proudconsultancy.nl


3. Mattenspel, het spel voor kinderen in een scheidingssituatie
Het Mattenspel is bedacht door Marjolein Bruinenberg en samen verder ontwikkeld met Marlon Dijkhuizen. Het Mattenspel biedt in relatief korte tijd veel inzicht in hoe een kind de scheiding ervaart en kan al vanaf jonge leeftijd worden ingezet. Dit spel is toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar en laat ze spelenderwijs over de scheiding en hun leefsituatie praten. Dit instrument is bedoeld voor de professional en is individueel of in kleine groepen te gebruiken. Bij het Mattenspel is de gelijkwaardigheid tussen professional en kind de basisgedachte. Doordat je zelf deelneemt aan het spel, open je deuren bij het kind. Het laatste jaar is het spel uitgebreid getest in Kindbehartigerzaken. Het spel bestaat uit matten en figuren afgedrukt op duurzaam pvc materiaal. Het kan tegen water, viezigheid en kinderhandjes. Daarbij komt een spel vragenkaarten en een speciale dobbelsteen. De materialen zitten samen in een tas en zijn inbegrepen bij de training. Meer informatie: http://www.destemvanhetkind.nl

Data en locatie: 26 maart 2018 Winschoten
Tijdstip: 10.00-16.00 uur
Locatie: bij minimaal 5 deelnemers uit een regio kan met de trainers ook worden bekeken of de training naar de regio verplaatst kan worden.
Aanmelden: m.bruinenberg@gmail.com of info@childfirst.nl

 

4. Wat kunnen kinderen ons vertellen? Gesprekken over kindermishandeling en inzicht in Signs of Safety
Naast dat je als Kindbehartiger de stappen van de Meldcode zult volgen, is het ook belangrijk om te kijken hoe je een gesprek kunt voeren met kinderen die in het teken staat van het inventariseren van de situatie en het werken aan een veilige thuissituatie. Hiervoor is het van belang om op een goede wijze gesprekken te voeren met kinderen maar ook om een samenwerkingsrelatie te behouden met ouders en eventueel een breder netwerk. Instrumenten die gebruikt worden bij veiligheidsplanning en werkwijzen zoals Signs of Safety en Samenwerken aan Veiligheid kunnen ook voor de kindbehartiger zeer bruikbaar zijn. Lees hier meer over de training: 2018 Wat kunnen kinderen ons vertellen voor Kindbehartigers (flyer)

Data: Vrijdag 29 juni 2018
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: Utrecht, bij minimaal 5 deelnemers uit een regio kan met de trainer ook worden bekeken of de training naar de regio verplaatst kan worden.
Aanmelden: meld je hier aan


5. Kind in Balans – systemisch werk
Kita Bronda van [Kind en ik] biedt een nascholing aan gericht op systemisch werk. Ouders die het niet lukt de spanningen na de scheiding te verminderen, terugkerende afwijzing en een kind waarvan de emotionele behoeften te weinig gezien worden, is een bedding waarin een kind niet terug kunnen komen in hun natuurlijke stroom van ontwikkeling. Het raakt uit balans en vertonen gedragsproblemen onder andere driftbuien, controlegedrag, teruggetrokken gedrag, te veel gaming, eten, dwangmatig gedrag, problemen in concentratie en motivatie op school. Een kind reageert bewust en onbewust op het conflict tussen de ouders.

Meer over de 6- daagse training: http://www.kindenik.nl/conflicten-gezin-vechtscheiding/

Data: Maandag 14 mei, dinsdag 22 mei, maandag 4 juni, vrijdag 15 juni, maandag 25 juni en maandag 9 juli 2018
Tijdstip: 10.00-17.00 uur
Locatie: Utrecht, bij minimaal 4 deelnemers uit een regio kan met de trainer ook worden bekeken of de training naar de regio verplaatst kan worden.
Aanmelden: meld je hier aan

 

6. Herken ouderonthechting 
Download hier meer informatie: http://hechtscheiden.com/professionals/training.html

Bekijk hier een filmpje over Ouderonthechting en het belang van vroegsignalering

Data en prijs: Eendaagse training op 4 en 18 mei 2018, inclusief lunch, 145 Euro excl. btw
Tijdstip: 10.00 uur-17.00 uur
Locatie: locatie de Rijp en/of te bepalen aan de hand van de aanmeldingen kijkend naar regio’s
Aanmelden: hkoppejan@hechtscheiden.com
Minimaal van 8 deelnemers.


Vul het contactformulier in en vermeld bij het kopje motivatie de naam van de training:

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Motivatie (verplicht)