Directie

De rol van de Kindbehartiger is in het leven geroepen door Marieke Lips. Marieke Lips draagt zorg voor de operationele werkzaamheden van de Beroepsorganisatie Kindbehartiger en vertegenwoordigt de organisaties naar buiten toe samen met de Voorzitter en het Bestuur van de Beroepsorganisatie Kindbehartiger alsmede van de Stichting Kwaliteit Kindbehartiger. Tevens verzorgt zij vanuit haar bedrijf KidsInbetween workshops over Kindbehartiging, lezingen alsmede de trainingsdagen voor potentiële Kindbehartigers die de selectieprocedure zijn doorlopen.

Directie Beroepsorganisatie Kindbehartiger 

i-zFSRCCn-X2Marieke Lips – Directeur
Marieke Lips is bedenker van het functieprofiel Kindbehartiger en Kindbehartiger via haar eigen praktijk KidsInbetween.
Vanuit haar studie Nederlands Privaatrecht met een minor Jeugdrecht is zij zich gaan inzetten voor kinderen en hun rechten. Marieke is naast Kindbehartiger en jurist, onder andere gespecialiseerd in systemisch werk, tot kindercoach, bijzondere curator in Jeugdzaken en zelfstandig docent.
Verder is Marieke betrokken geweest bij projecten rondom het Jeugdrecht, heeft zij ervaring in het voeren van politieke lobby, verzorgt zij lezingen en trainingen rondom kinderen in een scheidingssituatie en schrijft zij columns. Daarnaast heeft zij het boek ‘Bekrast‘ en het kinderboek ‘de kleine kolibrie laat zijn hart spreken‘ uitgebracht en heeft zij de gesprekskaarten ‘recht uit mijn hart‘ ontwikkeld. Marieke werkt graag samen met partijen aan initiatieven ten behoeve van kinderen in een scheidingssituatie en het voortgezet ouderschap na de scheiding. Tenslotte zet zij zich in om oplossingen te creëren voor vraagstukken binnen de jeugdsector. Dit onder het motto ‘inspireren, verbinden, versterken‘.